2017-12-09

Irány a Nílus és az ókori csodák 3. Nap

(1 szavazat)

Harmadik nap korán keltünk, elfogyasztottuk a reggelit és úgy gondoltuk, mivel a belvárosban szálltunk meg ezért gyalogosan is közel lesz a Karnaki templomkomplexum. Kb egy óra séta után meg is érkeztünk a bejárathoz, ahol gyors ellenőrzés után beléphettünk egy gigantikus térre, és elindulhattunk a templom felé. Itt egy kos sor fogadja a látogatókat, (a Luxori templomnál oroszlán testű ember fejű szobrok, itt oroszlán test, kos fej) majd bejutunk egy óriási oszlop csarnokba. Hatalmas oszlopok díszesen megmunkálva, 22 méter magasak. Amikor az ember sétálgat közte, nagyon aprónak érzi magát. Nagyon sok minden található még itt, ami érdekes volt van itt egy szkarabeusz szobor, amit több monda is kísér. Azt mondják, az ide látogató ha többször körbesétál akkor szerencsét hoz neki. Megpróbáltam megérdeklődni, hogy is van ez pontosan (nehogy már ezen múljon a dolog a mai séta mennyiség után ez már nem oszt nem szoroz), az egyik ember azt mondta, ha 4x körbemegyünk akkor szerencsét és egészséget hoz ránk, továbbá voltak még, más variációk, pénz, gyermekáldás, meg még ki tudja, mindegyiknek megvolt a maga kör száma, sajnos mást nem tudtunk megkérdezni és Eszter anno mikor itt járt 7x kellet körbemenni, ezért Ő a szokásos 7 kört tette meg, neki ez működött jó pár évvel ezelőtt, amikor itt járt én meg kísérletképpen 4x mentem körbe. Majd pár év múlva kiderül, hogy vissza kell-e mennem további etapokra :D

Nagyon sok mindent lehetne mesélni Karnakról, de ezt most kihagynám, mert megint hosszú lenne a blog bejegyzés. Akit érdekel részletesen mi hol található az olvassa el a wikipédián.

A templom túra után, mivel ma még alig sétáltunk, a szállás felé is gyalogosan indultunk el, de most a Nílus mentén. Csodálatos volt, gyönyörű rakpart, kristály tiszta víz, sok vitorlás és csónak és a kikötőbe érve kb 5 luxus hajó egymáshoz kötve. Ez a hely spórlás miatt van mivel így a legtávolabbi hajó is ki tud kötni és a partra jutás úgy van megoldva, hogy a többi hajón keresztül kell sétálni. Miután megérkeztünk a szállásra, elköszöntünk a tulajdonostól és elindultunk haza El Quseir-ba.

Lépj velünk kapcsolatba

Bármilyen kérdésed lenne nyugodtan keress minket igyekszünk 24 órán belül megválaszolni