2022-10-25

Siwa oázis az érkezés

(0 szavazat)

Üdvözlünk Mindenkit !

Egy hosszabb szünet után ismét jelentkezünk. Mit is mondhatnék, annyira jó élményekkel töltött fel minket a Siwa oázis, hogy kellet egy kis idő mire blog bejegyzés készült belőle.
Az oázis 320 kilométerre található délre Marsa Matruh-tól és 50 kilométerre a Líbiai határtól. Sok minden található itt (is).

Ismét egy újabb és különleges arcát mutatja meg Egyiptom ezen a területen. Főleg berber őslakosok lakják. 19 méterre a tengerszint alatt található és érdekessége, hogy tele van természetes artézi kutakkal. Pontos számot nem tudok mondani, de több száz ilyen langyos vizű pezsgős víz található itt. Az egyik legismertebb Kleopátra fürdője, de egyelőre hagyjuk a történelmi leírásokat, hiszen ez egy blog saját élményekkel, akit érdekel úgy is megtalálja a Wikipédián !

Miután megérkeztünk és leszálltunk a buszról a városka közepén, különleges látvány fogadott minket. Poros kis utcák, triciklik, temérdek szamár és a hozzá tartozó kis kocsi, tele mindenfélével. Nem kellet sokat várni, mert elénk toppant Juszif, egy turbános fiatalember, mellénykében helyi viseletben és megkérdezte hova szeretnénk menni ? Mivel már esteledett, ezért úgy döntöttünk nem gyalogosan közelítjük meg a szállásunkat. Elfogadtuk a szolgálatait és megmondtuk a célállomást. Természetesen előre kialkudtuk az árat. Elég könnyen ment, ami kellemes meglepetés volt. Aprócska zegzugos utcákon jutottunk el a szállásunkra, amit Mr Imád ( talán emlékeztek rá előző bejegyzéseinkből ) ajánlott nekünk.
Juszif megadta a telefonszámát, ha bármire szükségünk lenne el tudjuk érni.

Szállásunk egy sós vályogból épült (itt ez régi bevett építkezési szokás) két szintes ház volt, fallal körbe véve, mint egy mini erődítmény. Vastag falak, kicsi ablakok, pálma gerendás tető jellemezte. A szoba kellemesen hűvös volt, a különleges építménynek köszönhetően adta ezt a természetes érzetet. Fáradtak voltunk az utazástól, ezért hamar ágyba kerültünk.
Feltűnt, hogy szokatlanul csend van ! Semmi dudálás, vagy kiabálás, csak a madarakat, ciripelő tücsköket és állatok hangjait lehetett hallani.
Reggel szamár bőgésre ébredtünk és nagyon vártuk az újabb kalandot !

Lépj velünk kapcsolatba

Bármilyen kérdésed lenne nyugodtan keress minket igyekszünk 24 órán belül megválaszolni