2022-10-20

Irány Marsa Matruh

(4 szavazat)

Szakkarai kirándulás után, pár napot maradtunk még Karióban. Igen Karió, egyik ismerősünk mesélte, hogy egy idősebb férfi, folyamatosan Kariónak hívta a fővárost, ezen sokat mókáztunk, de néha mi is Kariónak hívjuk, ez ne tévesszen meg titeket igazából Kairó.
Buszra szálltunk, irány Marsa Matruh. Elég későn érkeztünk meg és sajnos az előre lefoglalt szállással voltak problémák. Amennyiben Matruhot tervezitek meglátgatni, semmiképpen nem javasoljuk az Andalusi Village szakaszt. Eléggé messze van központtól, hogy gyalogosan a városba menjetek és totálisan üdülő jellegű. Igazából azért esett erre a választásunk, mert egy hetet szándékoztunk volna maradni, pihenés és lazítás volt az elsődleges cél. Az apartmanok fel vannak szerelve mosógéppel, és elég kedvezményes áron lehetett foglalni. Utólag belátva kapitális hiba volt. Éjszaka érkeztünk meg, az állomásról taxival mentünk az Andalusi részre, pontosan Masr Chalet-be. Kürölbelül 5x kellet hívni a szállást, mire be tudtunk vergődni a porta kapuján és megtaláltuk az apartmant. Azaz senki nem várt ott minket. Telefonba mondták, hogy a kulcs az ajtó felett van. Ez tényleg így is volt, de amikor beléptünk a szállásra a következő fogadott minket: Az előttünk ott lakók minden szemete, használt ágyneműk, a létező összes edény mosatlanul a mosogatóban, kukák tele. Azonnal telefon, hogy másik apartman kell, mert ez így nem oké. Ráadásul egy héttel előtte foglaltam a szállást, még csak azt se mondhatták, hogy nem volt idő kitakarítani. Persze ezt mondták ... jajj majd holnap küldünk valakit, talán ... és hogy nincs másik szabad apartman. Ez szintén hazugság volt, mert szezon vége van, egyetlen ember nem mozgott az üdülő körzetben. Ezeket a trükköket már ismerjük. Szóval mondtam, hogy ez tarthatatlan nem szállunk meg itt. A telefonon hol a tulajdonossal, hol a lányával, hol a fiával beszéltem, éppen mikor kinek sikerült felvennie. Utoljára a hölgy megkérdezte, hogy mondja-e le a foglalásomat? Mondtam igen, nem szeretnénk itt maradni. Körülbelül éjfél környékén járt az idő, amikor hulla fáradtan még új szállást kellett találni.

Az új szállásunk Adriatica hotel volt. Tiszta ágynemű, Mr Imád (fonetikusan) nagyon kedves tulajdonos, és tényleg hotel szolgáltatásai voltak, nem a megszokott hostel-es. Sikerült egy nagyot aludni és másnap Imád rengeteg hasznos információval szolgált a környékről és a különféle lehetőségekről. Természetesen mindent felkerestük és megnéztük. Híres a "tenger szeme" ami a kezdő képen is látható, Cleopatra Beach és Ageeba Beach, ahol valami lélegzetelállító színekben pompázik ott a tenger, -leírhatatlan. Meglátogattuk a helyi piacot, beszereztünk némi téli ruházatot és megkóstoltuk a helyi tengeri fogásokat is. Mr Imád kérdezte, hogy honnan érkeztünk mert elég téliesen voltunk felöltözve, miközben ő egy farmerben és rövid ujjúban rohangált. Mondtuk, hogy magyarok vagyunk, de itt élünk Quseirban közel 6 éve. Ezért a meleg öltözet, mert nekünk ez az október vége már elég téli időjárásnak számít.

Köszönjük még egyszer Mr Imád - Adriatica hotel. Ha bármikor visszatérnénk Matruhba, biztosan ezt a szállást választanánk újra.

Lépj velünk kapcsolatba

Bármilyen kérdésed lenne nyugodtan keress minket igyekszünk 24 órán belül megválaszolni