2020-12-04

Egy újabb csodálatos nap

(1 szavazat)

Szélcsend, napsütés, háborítatlan tenger és friss hal, ez jellemezte a mai napi kirándulásunkat.

Tegnap felhívtuk az egyik barátunkat, hogy lenne-e kedve eljönni velünk a partra ? Mivel pénteki napra esett a választás, - ami a helyieknek itt szünnap - ezért boldogan velünk tartott.
Reggel gyorsan bevásároltunk (pitát, sajtot, zöldséget és gyümölcsöt).

Felpattantunk a motorra és irány a part ! Igen motorra, az új szerzeményünk egy motor tricikli, de erről majd máskor.
30 perc kényelmes motorozás után megálltunk. Pár perc alatt összeszedtük a földről pár fahasábot, és Manszur barátunk készített egy finom teát. Elfogyasztottuk a reggelinket és fél óra beszélgetés után, úgy láttuk elég megfelelő a víz magassága a bejutáshoz.

Itt a parton nincs móló, mint a hoteleknél, de ha a víz elég magas könnyedén be lehet siklani a vízen, egészen a korall falig. Egy óra snorkelezés után kijöttünk, mert már kezdet hűvös lenni a 3mm-es neoprén ruhában ( a tenger 27 fokos :) )

Miután kijöttünk, Manszur barátunk ismét tüzet rakott és elővette a meglepetést amit hozott. Igen, friss halak kerültek elő a zsákjából, amiket mezei egyszerűséggel felhalmozott a fahasábokra, amit korábban begyújtott.

Mindenki lefoglalta magát, Eszter elmosta a teás poharakat, Manszur keresett még pár fadarabot és utána én voltam a hal és tűzfelelős. Pár forgatás után el is készült a finomság, amit jóízűen megettünk a parton.

Később két katona járőrözött arra. Kérdezték tudunk-e adni egy kis vizet? Mondtuk természetesen, de nem-e kérnek egy kis teát ?
Elfogadták, együtt megteáztunk és beszélgettünk, később tovább álltak.

Még pár órán át élveztük a meleg napsütést és a tenger morajlását, majd összepakoltunk és elindultunk haza.

Lépj velünk kapcsolatba

Bármilyen kérdésed lenne nyugodtan keress minket igyekszünk 24 órán belül megválaszolni