2020-07-03

Pár hónap kihagyás után változott-e az élővilág a tengerekben ?

(2 szavazat)

Sokan kérdeztétek, hogy a pár hónap kihagyás után, változott-e az élővilág a tengerekben? Egy kis lélegzetvételhez jutottak az itt élő állatok, az biztos. Itt El Quseirban mindig is csodálatos volt a tenger és a korallok is. Úgy vettük észre itt minden változatlan maradt, azaz szép és érintetlen. A tengervíz nagyon kellemesen meleg, 27 - 29 fokos, tökéletesen alkalmas egész napos snorkelezéshez. Ma láttunk egy különleges csillagot, amit előtte még soha, és két teknős is csatlakozott a vízi kalandunkhoz.

Pár hete a parton hevert egy fél napóleonhal. Nagy valószínűséggel figyelmetlen volt és egy rá leselkedő nagyobb ragadozó megkóstolta. Szerencsétlenségére ez is azt mutatja, hogy az élővilággal minden rendben van és mindenki megtalálja a kedvenc halait a vízben, az apró kis csíkos bohóchalaktól az óriási cetcápáig.

Sokan azt tanácsolják, hogy a minél közelebb kell úszni a korallszirthez, mert oda nem jönnek ki a cápák. Hm, én csak azt mondom, hogy pár cápafaj kimondottan a korallok mellett úszkál, szóval ne lepődjetek meg összefuttok eggyel. A koralloktól meg célszerű egy méteres távot tartani, mert ha végigszántja a lábatokat a szirt, akkor a sós vízben meg sem érzitek, hogy megsérültetek. Mindig tartsátok nagy tiszteletben a víz erejét és élővilágát.

 

Lépj velünk kapcsolatba

Bármilyen kérdésed lenne nyugodtan keress minket igyekszünk 24 órán belül megválaszolni