2020-06-01

Karantén 196. nap, ecetes uborka küldetés

(1 szavazat)

Biztosan sokan emlékeztek a jó öreg Resident Evil című játékra, ott voltak hasonló főcímek. Ennek szellemében készül a mai gasztronómiai blog bejegyzés, készüljetek : 

2020.06.01. Karantén 196.nap. A küldetés célja a piacról beszerezni a megfelelő hozzávalókat. Roppanós uborka fellehető helye Hamada, Hussein és Hassan kedvenc,- zöldség és gyümölcs árus. Továbbá a titkos recept összetevői, amelyeket 3 év tapasztalata alapján állítottunk össze. Szerencsére ezen fűszerek már megtalálhatóak a K ponton (konyhában).

Előző küldetésekből visszamaradt befőttes üvegeket alaposan el kell mosni. A friss roppanós uborkát válogassuk át, a megfelelő méretűeket nyomkodjuk a dunsztos üvegbe, úgy, hogy a legvégén minden uborka elférjen. Előny a korábbi évekből felszedett "sokoban" és "tetris" gyakorlat.  A sikeres küldetéshez legalább az uborkák 85%-át el kell tudni helyezni az üvegekben.

Sterilizáció után az uborkákat pihentetjük és 4 nap után felhasználhatjuk.

Egy apró érdekesség, hogy a legtöbb helyi barátunk nagyon finnyás és nehezen próbálnak ki új dolgokat, amiket nem ismernek. Viszont az ecetestuborka receptünk annyira ízlett nekik, hogy ha jönnek vendégségbe, hiába van kint különféle rágcsálnivaló, sokszor megkérdezik, hogy nem-e kaphatnának egy kis uborkát ? Valamiért imádják magában rágcsálni az ecetes uborkákat. Most már tudjuk, és amikor jönnek, már nem kell kérniük. A különféle csemegék mellé mindig kerül ki ecetes uborka, ami elég hamar el is tűnik.

Egészségetekre.

Lépj velünk kapcsolatba

Bármilyen kérdésed lenne nyugodtan keress minket igyekszünk 24 órán belül megválaszolni