2019-07-06

Melyiket válasszuk ? Mango teszt

(1 szavazat)

Sziasztok !

Igen ismét régen jelentkeztünk, de most újra itt vagyunk méghozzá egy sarkalatos kérdést próbálunk megválaszolni. Melyik mangót válasszuk ?
Szerencsére volt időnk és sok sok alkalmunk az egyik kedvenc gyümölcsünk tesztelésére, ezért most megosztanánk a tapasztalatokat veletek is.

Általában a hotelekben nem találni mangót (amelyikben mi jártunk ott nem igazán futottunk bele) és ha a piacon jártok ott lehet válogatni kedvetek szerint.
A jó hír a mangó szezonban nem igazán tudsz mellélőni, mindegyik jó választás. Lássuk elsőnek a sárgát.

A sárgára jellemző, hogy kezdeti állapotban enyhén savanykás, és később is ha érettebb akkor is a maghoz közel bele bele futhatunk enyhén savanykás ízekbe. (Jómagam ezt imádom a legjobban). A héja vékony de kesernyés, ez kimondottan ezekre a kis furcsább formájúakra vonatkozik. Ha találtok kisebb mangót, de oválisabb és kis puffancs forma, annak még a héja is megehető. Tökéletesen alkalmas mindenre, ezalatt értem : joghurtba keverni, turmixnak, gyümölcslevesnek, meg csak úgy magába is. Könnyen pucolható igazán lédús és finom.

A zöld verzió, kimondottam turmixnak való, nincs savanykás íze, a héja vastagabb ezért késsel könnyebb vele dolgozni és ezért könnyebb megpucolni is mint a sárgát. Méz édes. Igazán vastag rost szálakat találunk benne. Tökéletes persze ugyan úgy mindenre, a turmixtól a gyümölcslevesig.

A mangó választásnál fontos, hogy ne azt nézzük, hogy kemény vagy puha, elég ha megszagoljuk és ha illatos akkor már foghatjuk is, mert garantáltan jó lesz !

Egészségetekre

Lépj velünk kapcsolatba

Bármilyen kérdésed lenne nyugodtan keress minket igyekszünk 24 órán belül megválaszolni