2022-10-26

Siwa Oázis élmények

(0 szavazat)

Másnap frissen ébredünk, úgy gondoltunk nekivágunk gyalogosan az útnak. A hely érdekessége, hogy mindenhol datolyapálmák vannak, amiből néha csemegéztünk.
Az itteni datolya kis szemű, de nagyon ízletes, érdemes kipróbálni.

Először a nagy sós tóhoz akartunk eljutni. Gondoltuk nem kérjük Juszif segítségét, időnk mint a tenger és így több mindent láthatunk és fedezhetünk fel.

... eleredt az eső ... ki gondolta volna ...

Aztán meg csak esett és esett. Az oázisban nem minden út aszfaltos, kimondottan nehéz volt a sártengerben lavírozni. Hirtelen dudálás mellettünk.

Juszif a "megmentő" érkezett triciklijével, elhatároztuk, hogy mégis csak igénybe vesszük a taxi szolgáltatását. Megmondtuk miket szeretnénk meglátogatni, de nem tudjuk meddig időznénk, azaz legyen elérhető távolságba. Így is lett. A nagy tónál rögtön pihenőt tartottunk és sikerült több órát nézelődni a környéken. Majd az eső elvonultával visszamentünk a városba.

Később szállásadónk javaslatára, meglátogattuk Abdul éttermét. Azt kell róla tudni, hogy nála minden van és gyorsan el is készül. Mivel nem akartuk ezt elhinni, ezért próbára tettük.

Kértünk egy lencselevest és egy csirke húslevest, második fogásnak egy kuszkusz-os tadzsim-ot és egy sült csirkemellet rizzsel. Abdul kettőt fordult, felvett még egy rendelést és már hozta is a forró leveseket. Mire megettük, már hozta is a következő fogásokat. Más helyeken egy instant kévé elkészítése is 20 percbe telik. Nem tudom, hogy csinálta, de minden nagyon finom volt és általában telt házzal dolgozik.

Próbáljátok ki ha arra jártok, minden nap mást kértünk és mindig villám módon kész volt minden. Valami csoda ! (nem is ettünk máshol ezt is elárulhatom)

Jóllakottan elsétáltunk haza. Az esőnap miatt elhalasztottunk sok mindent ami tervben volt a mai napra, de holnap is van egy nap. Felmentünk a tetőre és megnéztük a napnyugtát, miközben a szamarak kórusa folyamatosan biztosította a jó hangulatot.

Lépj velünk kapcsolatba

Bármilyen kérdésed lenne nyugodtan keress minket igyekszünk 24 órán belül megválaszolni